Üdvözöljük a
VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS szoftver
tájékoztató oldalán!

A Magyar Turisztikai Ügynökség minden vendéglátó üzlet számára ingyenesen biztosítja a VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS szoftvert, amely asztali számítógépen, tableten és mobiltelefonon is használható. Ebben a vendéglátó szoftverben a vendéglátó üzlet rendeléseinek folyamata teljeskörűen nyomon követhető, minden termék előre rögzíthető és értékesíthető helyben fogyasztásra vagy elvitelre is. A szoftverből konyhai összesítő is nyomtatható megfelelő blokknyomtató használatával.

A jogszabályban meghatározott vendéglátó üzletek regisztrálnak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). Azok a szolgáltatók, akik online pénztárgép használatára kötelesek, 2023. július 1-jétől adatokat küldenek az NTAK-ba minden rendelésről, értékesítésről. Az adatküldés kizárólag automatikusan, a vendéglátó szoftverrel történhet. A VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS szoftver az NTAK adatküldésre alkalmas. További információ az NTAK regisztrációról és az adatszolgáltatásról az info.ntak.hu oldalon található.

VENDÉGEM alkalmazás

VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS szoftver igénylése

Magyarországon a vendéglátó üzletek üzemeltetői a területileg illetékes önkormányzat által kiállított nyilvántartásba vételi dokumentumban szereplő adatok alapján regisztrálnak az NTAK-ba. A regisztráció során kell megadni, hogy az adott vendéglátó üzlet az NTAK adatszolgáltatásra képes vendéglátó szoftverek közül melyik szoftvert használja. Az NTAK adatszolgáltatásra alkalmas és igazolással rendelkező vendéglátó szoftverek közé tartozik az ingyenes VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS szoftver is, amelyet az NTAK regisztráció során, az NTAK-ban digitálisan lehet igényelni. A VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS szoftvert bármilyen méretű, típusú és jellegű vendéglátó üzlet használhatja. Ehhez csupán az kell, hogy az NTAK-regisztráció során ezt a szoftvert válasszák, majd elvégezzék a szükséges beállításokat.

A VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS szoftvert áprilistól lehet az NTAK regisztráció során kiválasztani.

NTAK regisztráció NTAK INFO OLDAL

VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS szoftver funkciói

Egy szoftvert egy vendéglátó üzleten belül több felhasználó is használhat, a szoftverbe különböző jogosultságokkal léphetnek be a felhasználók. A szoftverben többféle beállítás is elvégezhető, így például nyomtatóval vagy anélkül is használható. A felületen minden termék, amit az adott vendéglátó üzlet kínál előre rögzíthető az NTAK fő és alkategóriáknak megfelelően.

A VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS szoftver minden alapvető kulcsfunkcióra használható, így kezeli a rendelésfelvételt, a helyben fogyasztást és elviteles rendelést, és többféle fizetési mód is beállítható.

A VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS szoftverbe első alkalommal az a felhasználó tud e-mail címmel és jelszóval belépni, aki a vendéglátó üzletet az NTAK-ba regisztrálta.

Ismertető videó az NTAK működéséről,

a vendéglátó üzletek adatszolgáltatásáról

és az ingyenes

VENDÉGEM Vendéglátás szoftverről.