Üdvözöljük a
VENDÉGEM SZÁLLÁS
szoftver tájékoztató oldalán!

A Magyar Turisztikai Ügynökség a legfeljebb 8 lakóegységgel és 16 férőhellyel rendelkező egységek számára ingyenesen biztosítja a VENDÉGEM SZÁLLÁS szoftvert, amely asztali számítógépen, tableten és mobiltelefonon is használható. A szoftverben a szálláshely teljeskörű adminisztrációja elvégezhető, minden foglalás előre rögzíthető, a vendégek szobaszámláihoz a szállásdíjon kívüli egyéb költések is feljegyezhetőek. A szoftverből választott periódusra előzetes IFA kimutatás is lekérhető.

A szoftver az NTAK adatszolgáltatás mellett ‒ a hatályos törvényi rendelkezéseknek megfelelően ‒ a Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA) számára is továbbítja a vendégek érkeztetésekor okmányolvasóval beolvasott adatokat. A VIZA rendszerről minden információt megtalálható a vizainfo.hu oldalon.

VENDÉGEM alkalmazás

VENDÉGEM SZÁLLÁS szoftver igénylése

Magyarországon csak úgy végezhető szálláshely-szolgáltatási tevékenység, ha a szálláshelyet a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) regisztrálják. A VENDÉGEM SZÁLLÁS szoftver a szálláshely NTAK-regisztrációja során, ingyenesen igényelhető az NTAK felületén.

A Magyar Turisztikai Ügynökség ingyenesen biztosítja a VENDÉGEM SZÁLLÁS szoftvert, ha

  • a szálláshelyet a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban (NTAK) regisztrálták;
  • a regisztráció során a VENDÉGEM SZÁLLÁS szoftver használatát bejelölték;
  • a szálláshely legfeljebb 8 szobát üzemeltet maximum 16 férőhellyel.
VENDÉGEM SZÁLLÁS SZOFTVER NTAK INFO OLDAL

VENDÉGEM SZÁLLÁS szoftver funkciói

Egy szoftvert egy szálláshelyen több felhasználó is használhat, a szoftverbe különböző jogosultságokkal léphetnek be a felhasználók. A szoftverben többféle beállítás is elvégezhető, így meg kell adni a szobák és a férőhelyek számát, meg lehet adni az egyéb kínált szolgáltatásokat. A vendégek érkeztetéséhez a mobilapplikációban okmányolvasó található. Ezzel kell beolvasni minden 14 év feletti vendég adatait a személyazonosító okmányról. A szoftverben forintban és euróban is vezethetők a fizettetések, számlát azonban nem lehet belőle kiállítani. A szoftverben a jövőbeni foglalások is vezethetőek, így minden foglalás egy felületen látható. A VENDÉGEM SZÁLLÁS szoftverbe első alkalommal ügyfélkapus azonosítóval lehet belépni, majd azt követően létre lehet hozni e-mail címes felhasználókat. A szoftver az NTAK adatküldést és a VIZA adattovábbítást is automatikusan, azonnal elvégzi, maradéktalanul eleget téve így minden jogszabályi előírásnak.