Üdvözöljük a
VENDÉGEM ATTRAKCIÓ
szoftver tájékoztató oldalán!

A VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftver ingyenesen használható minden olyan turisztikai attrakció számára, melynek a tárgyévet megelőző lezárt üzleti évének nettó árbevétele 12-50 millió forint között volt.  A szoftver asztali számítógépen, tableten és mobiltelefonon is használható. A szoftverben a turisztikai attrakció jegyértékesítési folyamata teljeskörűen elvégezhető, minden program és annak adatai előre rögzíthető, különböző jegytípusok meghatározhatóak. A szoftverből az értékesített jegyek – megfelelő blokknyomtató használatával ‒ kinyomtathatóak.

A jogszabályban meghatározott turisztikai attrakciók is regisztrálnak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). Azon szolgáltatók, amelyek jegyeladásból származó előző lezárt üzleti év nettó árbevétele meghaladta a 100 millió forintot, 2023. július 1-jétől adatokat küldenek az NTAK-ba minden értékesítésről. Az adatküldés kizárólag automatikusan, a jegykezelő szoftverrel történhet. A VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftver az NTAK adatküldésre alkalmas. A szoftver ingyenesen használható minden olyan turisztikai attrakció számára, melynek a tárgyévet megelőző lezárt üzleti évének nettó árbevétele 12-50 millió forint között volt.  További információ az NTAK regisztrációról és az adatszolgáltatásról az info.ntak.hu oldalon található.

VENDÉGEM alkalmazás

VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftver igénylése

Magyarországon a turisztikai attrakciók üzemeltetői a területileg illetékes önkormányzat, vagy az illetékes felügyeleti szerv által kiállított nyilvántartásba vételi dokumentumban szereplő adatok alapján regisztrálnak az NTAK-ba. A regisztráció során kell megadni, hogy az adott turisztikai attrakció az NTAK adatszolgáltatásra képes jegykezelő szoftverek közül melyiket használja. Az NTAK adatszolgáltatásra alkalmas és igazolással rendelkező vendéglátó szoftverek közé tartozik az ingyenes VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftver is, amelyet az NTAK regisztráció során, az NTAK-ban digitálisan lehet igényelni. A VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftver ingyenesen használható minden olyan turisztikai attrakció számára, melynek a tárgyévet megelőző lezárt üzleti évének nettó árbevétele 12-50 millió forint között volt.  Ehhez csupán az kell, hogy az NTAK-regisztráció során ezt a szoftvert válasszák, majd elvégezzék a szükséges beállításokat.

NTAK REGISZTRÁCIÓ NTAK INFO OLDAL

A VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftver funkciói

A VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftvert egy turisztikai attrakcióban több felhasználó is használhat, a szoftverbe különböző jogosultságokkal léphetnek be a felhasználók. A szoftverben többféle beállítás is elvégezhető, így például nyomtatóval vagy anélkül is használható. A felületen programtípusok, programhelyszínek, jegytípusok és bérletek definiálhatók. Értékesítéskor többféle fizetési mód is válaszható.

A jegyértékesítés mellett a szoftver rendelkezik jegyérvényesítő funkcióval is, amely kamerával rendelkező mobiltelefonon vagy tableten használható.

A VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftverbe első alkalommal az a felhasználó tud e-mail címmel és jelszóval belépni, aki a turisztikai attrakciót az NTAK-ba regisztrálta.