Üdvözöljük a
VENDÉGEM ATTRAKCIÓ
szoftver tájékoztató oldalán!

A Magyar Turisztikai Ügynökség minden turisztikai attrakció számára ingyenesen biztosítja a VENDÉGEM ATTRAKCIÓ jegykezelő szoftvert, amelynek értékesítési funkciói asztali számítógépen és tableten, míg jegyérvényesítési funkciója tableten és mobiltelefonon is használható. A szoftverben a turisztikai attrakció jegyértékesítési folyamata teljeskörűen elvégezhető, minden program és annak adatai előre rögzíthető, különböző jegytípusok meghatározhatóak. A szoftverből az értékesített jegyek – megfelelő blokknyomtató használatával ‒ kinyomtathatóak.

A jogszabályban meghatározott turisztikai attrakciók is regisztrálnak az NTAK-ba, és 2023. július 1-től adatot is küldenek jegykezelő szoftvereikből. A Magyar Turisztikai Ügynökség a turisztikai attrakciók számára ingyenesen biztosítja a VENDÉGEM ATTRAKCIÓ jegykezelő szoftvert, ahol minden jegyértékesítési adminisztrációt könnyen elvégezhető, és az NTAK adatszolgáltatás is automatikusan, emberi beavatkozás nélkül teljesül. További információ a turisztikai attrakciók NTAK regisztrációjára és adatszolgáltatásáról az info.ntak.hu oldalon található.

VENDÉGEM alkalmazás

VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftver igénylése

Magyarországon a turisztikai attrakciók üzemeltetői a területileg illetékes önkormányzat, vagy az illetékes felügyeleti szerv által kiállított nyilvántartásba vételi dokumentumban szereplő adatok alapján regisztrálnak az NTAK-ba. A regisztráció során kell megadni, hogy az adott turisztikai attrakció az NTAK adatszolgáltatásra képes jegykezelő szoftverek közül melyiket használja. Az NTAK adatszolgáltatásra alkalmas és igazolással rendelkező vendéglátó szoftverek közé tartozik az ingyenes VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftver is, amelyet az NTAK regisztráció során, az NTAK-ban digitálisan lehet igényelni. A VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftvert bármilyen méretű, típusú és jellegű turisztikai attrakció használhatja. Ehhez csupán az kell, hogy az NTAK-regisztráció során ezt a szoftvert válasszák, majd elvégezzék a szükséges beállításokat.

NTAK REGISZTRÁCIÓ NTAK INFO OLDAL

A VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftver funkciói

A VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftvert egy turisztikai attrakcióban több felhasználó is használhat, a szoftverbe különböző jogosultságokkal léphetnek be a felhasználók. A szoftverben többféle beállítás is elvégezhető, így például nyomtatóval vagy anélkül is használható. A felületen programtípusok, programhelyszínek, jegytípusok és bérletek definiálhatók. Értékesítéskor többféle fizetési mód is válaszható.

A jegyértékesítés mellett a szoftver rendelkezik jegyérvényesítő funkcióval is, amely kamerával rendelkező mobiltelefonon vagy tableten használható.

A VENDÉGEM ATTRAKCIÓ szoftverbe első alkalommal az a felhasználó tud e-mail címmel és jelszóval belépni, aki a turisztikai attrakciót az NTAK-ba regisztrálta.